Ouder en partners

 

Als helpen niet helpt - Training voor naasten

 

groepstraining-209x300

Groepstraining voor naasten van iemand met psychische klachten of een GGZ-diagnose - ONLINE

Sterk staan in je Eigen Kracht? Grenzen aangeven?

Het klinkt zo mooi, maar hoe moeilijk is dat als je een partner of (volwassen) kind hebt die last heeft van psychische klachten of een GGZ-diagnose heeft. Zeker in Corona tijd.

  • Hoe wordt er rekening gehouden met jouw grenzen?
  • Welke ruimte en vrijheid voel jij?
  • Wat mag jij wel of niet?
  • Wat moet jij wel of niet?

Helpt het wat je doet?
Waarschijnlijk probeer jij te zorgen dat de spanning niet te hoog oploopt bij de ander. Daardoor word jij enorm beperkt en voel je weinig ontspanning. Misschien speelde dit al voor Corona, misschien is het sinds die tijd pas echt duidelijk geworden.
Je hebt al van alles geprobeerd om het beter te maken, maar het heeft maar kort effect en waarschijnlijk wordt het uiteindelijk alleen maar erger in plaats van beter.

Hoe komt het dat jij daarin vastzit? Waarom helpt het niet wat je doet?
In de online groepstraining geef ik je de inzichten waardoor je begrijpt waarom je doet zoals je doet. Door het in een groep te doen met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, krijg je meer herkenning, erkenning en kun je nog meer leren.

Je leert inzien op welke manier jij wel en niet duidelijk bent en wat je hierin anders kunt doen. En je krijgt praktische handvatten waardoor je op een veilige en zorgvuldige manier je grenzen kunt gaan aangeven en iets kunt veranderen.

“Zelf ben ik ervaringsdeskundige als naaste. Ik ben partner en ouder van twee gezinsleden met angst en dwang. Pas na 18 jaar ‘meedwangen’ en vermijden ontdekte ik dat de verandering bij mij moest beginnen. Dit blijkt zo goed te werken dat ik van de begeleiding van naasten mijn werk heb gemaakt in mijn praktijk Sterk in Eigen Kracht. De angst en dwang is nog steeds onderdeel van mijn gezin. Maar wij laten het niet meer leidend zijn. En dat heb ik voor een groot deel mogelijk gemaakt door uit het ‘meedwangen’ en vermijden te stappen.
Als ik het kan, dan kun jij het ook!”

Thea van Bodegraventhea-isis-sturtewagen-1
Trainer 

Inschrijven en betalen

2024 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
 
adf-logo-300x136

CONTACT

Hoofdstraat 122
3972 LD Driebergen-Rijsenburg
ofni.[antispam].@adfstichting.nl
Tel: 0343-753009

 
cbf-anbi-bb-logo