Lotgenotencontact

 

Bij de ADF stichting bieden we diverse vormen van lotgenotencontact aan. Denk hierbij aan lotgenotengroepen, wandelingen en online lotgenotencontact. Kijk op de agenda voor actuele activiteiten. Scroll onder de agenda verder voor meer uitleg over lotgenotencontact. 

agenda

2024 Activiteit
26 juli
vrijdag
14:00 tot
16:00
Wandeling Bloemendaal aan Zee
Overveen
13 augustus
dinsdag
19:30 tot
21:30
VOL Lotgenotengroep Angst en Dwang Leeuwarden
Leeuwarden
21 augustus
woensdag
13:00 tot
15:00
Wandeling Maximapark
Vleuten
26 augustus
maandag
19:30 tot
21:00
BibberBar
ONLINE
2 september
maandag
19:30 tot
22:00
OPEN AVOND DWANG Den Haag
Den Haag
4 september
woensdag
19:30 tot
22:00
OPEN AVOND Angst en Dwang Enschede
Enschede
8 september
zondag
19:30 tot
21:00
OPEN AVOND lotgenotencontact ONLINE
ONLINE
9 september
maandag
19:30 tot
21:00
BibberBar
ONLINE
11 september
woensdag
19:30 tot
21:00
OPEN AVOND Angst en Dwang Amsterdam
Amsterdam
16 september
maandag
19:30 tot
21:30
Lotgenotengroep DWANG Den Haag
Den Haag
18 september
woensdag
19:30 tot
22:00
Lotgenotengroep Angst en Dwang Arnhem
Arnhem
23 september
maandag
19:30 tot
21:00
BibberBar
ONLINE
24 september
dinsdag
19:30 tot
21:30
Lotgenotengroep DWANG Driebergen
Driebergen-Rijssenburg
30 september
maandag
19:00 tot
20:30
OPEN AVOND Naasten
ONLINE
2 oktober
woensdag
19:30 tot
21:30
Lotgenotengroep Angst en Dwang Enschede
Enschede
9 oktober
woensdag
19:30 tot
21:00
Lotgenotengroep Angst en Dwang Amsterdam
Amsterdam
14 oktober
maandag
19:30 tot
21:00
BibberBar
ONLINE

lotgenotengroep

In een lotgenotengroep praat je met anderen over je ervaringen met angst en dwang. Je luistert naar elkaars verhaal, stelt vragen, geeft advies. Er zijn twee ervaringsdeskundige begeleiders bij. Iedereen kan op zijn eigen manier meedoen. De één heeft misschien een manier gevonden om met de situatie om te gaan, de ander nog niet. In de groep kun je tips uitwisselen en elkaar helpen.

In de agenda boven aan deze pagina staat meer informatie over locaties, inschrijven en betalen. In het najaar en in het voorjaar starten we iedere keer met een reeks van vijf bijeenkomsten in de grote steden in Nederland (o.a. Den Haag, Rotterdam, Leeuwarden). Wil je weten of er binnenkort een lotgenotengroep bij jou in de buurt start? Stuur dan een mail naar: tcatnocnetonegtol.[antispam].@adfstichting.nl  

WANDELINGEN 

We organiseren ook wandelingen voor mensen met angst en dwangklachten. Wandelen werkt tegen stress en kalmeert je lichaam en geest. Door met aandacht te wandelen en je zintuigen te gebruiken voor wat je in de natuur tegen komt, word je helder in je hoofd en raakt je lichaam meer ontspannen. Loop met ons mee en ontmoet lotgenoten. Meer informatie en de agenda vindt je hier

MEETMYFEAR

MeetMyFear is een online ontmoetingswebsite voor mensen met angst- en/of dwang klachten. Op dit platform kunnen mensen met angstklachten gelijkgestemden in een veilig online omgeving ontmoeten. Bijvoorbeeld om gezellig te kletsen, elkaar te steunen of te motiveren. Lees verder...

BibberBar

Je bent van harte welkom bij ons online lotgenotencontact. Schrijf je voor maandag 17.00 uur in via de agenda. Je krijgt dan vanzelf een uitnodiging. In de BibberBar zitten mensen zoals jij. Mensen die last hebben van angst, dwang, paniek of depressie. En het is niet alleen maar serieus, er wordt ook gelachen! 

Wil je erbij zijn?

Schrijf je voor maandag 17.00 uur in via de bovenstaande link in de AGENDA. Dan ontvang je maandagavond tussen 18.00 en 19.00 uureen linkje naar de meeting. Kosten: €5. Het is GRATIS voor Vrienden van ADF. ?

De BibberBar wordt gesponsord door Landzijde.

AANVULLEND OP BEHANDELING

Lotgenotencontact is geen therapie, we zijn geen behandelaren. Lotgenotencontact kan een belangrijke rol spelen in jouw leven, mogelijk naast je behandeling. Heb je net een therapie achter de rug en heb je even geen begeleiding? Dan zijn de lotgenotenbijeenkomsten zeker een aanrader. Veel deelnemers geven na afloop aan dat het ze helpt om door te gaan met de dingen die ze geleerd hebben in hun eerdere behandeling. Zo zorgen ze dat de angst niet weer de baas wordt in hun leven.

Twijfel je, of wil je graag van ons weten hoe lotgenotencontact jou kan helpen?  Neem dan vooral contact met ons op.

 

icoon-telefoon BEL ONS
0343 – 51 80 80
icoon-mail

MAIL ONS
tcatnocnetonegtol.[antispam].@adfstichting.nl

 
Praktische informatie

Waar?

Er zijn verschillende lotgenotencontactgroepen in het land. Je vindt het overzicht verderop op deze pagina.

Verschillende groepen?

Er zijn groepen voor mensen met angstklachten, met dwangklachten en zogenoemde combinatiegroepen. Hierin komen angst- én dwangklachten aan bod.

Lotgenoten komen minstens één serie van vijf bijeenkomsten als vaste groep bij elkaar. Meestal is dat één avond per maand. De bijeenkomsten beginnen rond 19.30 uur en duren ongeveer twee uur.

Kosten?

Voor de deelname aan een lotgenotengroep gelden de volgende kosten voor in totaal vijf bijeenkomsten:

Vrienden van ADF: €25,-.
Niet-donateurs: €50,-.

Het is niet nodig om Vriend te worden om deel te nemen aan de lotgenotencontactgroepen, maar dat heeft wel veel voordelen. Als Vriend van de ADF stichting kun je gebruik maken van al onze diensten, waaronder ons uitgebreide therapeutennetwerk. Ook kun je meedoen aan trainingen tegen een lager tarief. 

Tip!   Een deel van de kosten wordt misschien vanuit je (aanvullende) zorgverzekering vergoed. Check dit bij je verzekeraar.

Aanmelden

Gebruik het onderstaande inschrijfformulier om je aan te melden voor een van de lotgenotengroepen.

Let op: deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn.

Na betaling ontvang je een bevestiging van deelname met tijd en plaats. Na inschrijving belt of mailt één van de begeleiders je om kennis te maken.

Bij interesse of vragen kun je ook een mailtje sturen naar tcatnocnetonegtol.[antispam].@adfstichting.nl

 

 

ERVARINGEN VAN EEN LOTGENOOT

“Hé, die leuke man … ook hier? En die mooie jonge vrouw … zou zij ook…? Nee, dat kan toch niet. Ze zien er allemaal heel ‘normaal’ uit”. Dat was mijn eerste indruk jaren geleden toen ik voor het eerst deelnam aan een lotgenotengroep van de ADF-stichting. Nog vele keren zou het me verbazen dat zulke ‘normale’ mensen, net als ik, gebukt gingen onder angst of dwang. Ik voelde me minder eenzaam door deze ontmoetingen. “Ik ben dus niet de enige die geplaagd wordt door angsten”.

Robin
Deelnemer lotgenotengroep

Video lotgenotencontact Tilburg

Hierin geeft lotgenotencontactbegeleider Mariëlle de Wit een interview aan Omroep Tilburg over het belang van lotgenotencontact.Bij het lotgenotencontact van de ADF stichting vind je begrip en steun. Hier zie je Welmoed en Ineke van de lotgenotencontactgroep Leeuwarden.
adf-stichting-lotgenotencontact-ineke-welmoed
 
adf-logo-300x136

CONTACT

Hoofdstraat 122
3972 LD Driebergen-Rijsenburg
ofni.[antispam].@adfstichting.nl
Tel: 0343-753009

 
cbf-anbi-bb-logo